Æggekage med carpaccio, hytteost og cherrytomater

Æggekage med carpaccio, hytteost og cherrytomater – nem og proteinrig morgenmad

 

Leder du efter en nem, sund og proteinrig morgenmad eller brunch, som både smager skønt og ser smuk ud på tallerkenen? Så er denne luftige æggekage med carpaccio, hytteost og cherrytomater et oplagt valg.


Denne opskrift er fyldt med smag og tekstur – fra den let krydrede æggebund til den cremede hytteost og den silkebløde oksecarpaccio. Et strejf af friskhakket salvie og sødmefulde tomater giver retten et elegant løft, og du kan tilføje et skvæt citron eller lidt olivenolie for ekstra friskhed.

 

Ingredienser (1 portion):

 

 

 

 


  • 3 æg
  • 1 spsk mælk eller fløde (valgfrit – giver en luftigere bund)
  • Friskhakket salvie eller anden krydderurt
  • Salt og friskkværnet peber
  • Smør eller olie til panden
  • Ca. 50 g hytteost
  • 5-6 skiver oksecarpaccio
  • En håndfuld cherrytomater, halveret
  • Olivenolie til topping
  • Evt. lidt citronsaft og ekstra peber


Sådan gør du:


  1. Pisk æggene sammen med lidt mælk, salt, peber og hakket salvie.
  2. Varm en slip-let pande op med lidt smør eller olie og hæld æggemassen på. Steg ved middel varme i ca. 5-7 minutter, til æggekagen har sat sig. Låg kan bruges for mere jævn varme.
  3. Anret æggekagen på en tallerken.
  4. Fordel hytteost jævnt ud over æggekagen.
  5. Læg carpaccio-skiverne ovenpå, pynt med cherrytomater, et dryp olivenolie, evt. lidt citronsaft og friskkværnet peber.