ASPARGES MED LAKS OG GARNISH
Opskriften er til en person, med overskud af pesto, som kan gemmes på glas til grøntsags dip en anden dag-
 
 Et bundt asparges
 Lidt olie til stegning
 1/2 avocado
 
 2 spsk skyr
 Dild
 Citronskal øko
 Citronsaft
 Salt og peber
 
 1 laksefilet ala den der er billede af her, fordi de ikke er så salte og røgede i smagen som almindelig røget laks
 
 PESTO
 Et bundt koriander
 3 spsk trøffelolie (jeg bestilte en på Nemlig.com fra Pastariget, som de kalder en pesto, men det er altså bare olie med salt i. Mængden og intensiteten i smagen passer perfekt til denne cremede pesto).
 1 dl. olie
 200 g. mandler
 lidt salt
 saften fra 1/2 citron
 50 g. parmesan hvis du vil have det i - ikke nødvendigt
Blend det som du ønsker, her har jeg blendet den helt fin.
 FREMGANGSMÅDE 
 Lav først pestoen.
 Steg aspargesene i lidt olie til de er blevet gyldne.
 Imens de steger blander du skyr dressingen i en frostpose eller sprøjtepose, med citronskal, og citronsaft fra en halv citron. Samt salt og peber.
 Når aspargesene er færdige liner du dem op på en tallerken, og placerer laksefileten i tykke skiver lidt tilfældigt. Oven på hvert stykke sprøjter du først lidt skyrdressing på, og så lidt pesto som jeg også påførte med sprøjtepose. Så en lille skive avocado og lidt dild. Drys med peber og salt.
 
 Det var det! God appetit :)


 
        
        
      
 
        
        
       
        
        
      
 
        
        
      
 
        
        
      
