Grøntsagssuppe med pulled pork

Grøntsagssuppe med pulled pork

Ingredienser:
- 500 g svinekød (kottelet, mørbrad eller lignende)
- 2 porrer, skåret i skiver
- 1 bundt flade bønner, brækket i mindre stykker
- 2 store kartofler, skrællet og skåret i tern
- 5 gulerødder, skrællet og skåret i tern
- 1,5 liter fond (kylling, okse eller grøntsagsfond, jeg bruger bare vand med bouillon pulver)
- 2 spsk olivenolie til stegning 
- Salt og peber efter smag
- 2 fed hvidløg 
- 1 tsk tørret rosmarin
- 2 laurbærblade
- Frisk mynte til pynt og limesaft

Fremgangsmåde:

1. Stegning af svinekød:
- Opvarm olivenolien i en stor gryde ved middelhøj varme.
- Krydr svinekødet med salt og peber.
- Steg svinekødet på alle sider, og tilsæt hvidløg skåret i tern, indtil det er gyldenbrunt og gennemstegt (ca. 10 minutter).
- Tag svinekødet af panden, og lad det hvile i et par minutter. Brug to gafler til at trevle kødet i mindre stykker.

2. Tilberedning af grøntsager:
- I den samme gryde, tilsæt porrerne og steg dem i et par minutter, indtil de begynder at blive bløde.
- Tilsæt flade bønner, kartofler og gulerødder. Rør godt rundt i et par minutter.

3. Kogning af suppe:
- Hæld fonden i gryden, og bring det i kog.
- Tilsæt timian, rosmarin, laurbærblade, salt og peber.
- Sænk varmen, og lad suppen simre i 20-25 minutter, indtil grøntsagerne er møre.

4. Tilsætning af svinekød:
- Tilsæt det trevlede svinekød til suppen

5. Servering:
- Smag suppen til med salt og peber, hvis nødvendigt.
- Fjern laurbærbladene inden servering.
- Pynt med friskhakket mynte og top evt. med chuchum 

Server den varme suppe med et godt stykke brød på siden. Velbekomme!

Mere selvforkælelse