Gulerodssuppe

Den her suppe lavede min mor, da jeg var barn. Og jeg elskede den! Især når den blev toppet med bacon, creme fraiche og ristede solsikkekerner. Men du kan toppe suppen med hvad end du elsker - et godt bud kan også være knasende sprøde jordskokke tern, ristede hasselnødder og tahin.

Selve grundopskriften er så simpel, og det fede er, at man ikke skal snitte noget særligt fint, fordi det hele bliver blendet. Så det her er altså en god begynder ret, hvis du er ny i køkkenet.

 

Du skal bruge:

1 pose (omkring 300 g.) øko gulerødder 

200 g. øko kartofler 

2 løg

1 spsk. Herbamare Bouillon (bedste smag, og ikke så fyldt med tilsætningsstoffer som så mange andre).

1 liter vand 

Lidt god olivenolie 

Saften fra en halv appelsin 

 

Sådan gør du:

Hak først løgene i grove tern. Skyl og skræl gulerødder og kartofler (hvis de er meget beskidte ellers bare behold skræl på). Steg så løgene klare i lidt olie. Tilsæt gulerødder og kartofler og steg med i 5 min. Tilsæt vandet og kog det hele mørt i omkring 20 min. Blend det hele ensartet med en stavblender, og smag til med salt og peber og appelsinsaft. 

 

Spis suppen med alt fra den klassiske med creme fraiche og bacontern, til quinoa og laks eller kapers og solsikkekerner. 

Mere selvforkælelse