Lasagnette med ærte/glaskål salat

Lasagnette opskrift

Ingredienser:
- 400 g hakket oksekød
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 dåse hakkede tomater (400 g)
- 2 spsk tomatpuré
- Frisk basilikum
- 1 dl oksebouillon
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret basilikum
- Salt og peber efter smag
- 250 g. pasta 
- 1 spsk olivenolie

Topping:
- Smelteost


Fremgangsmåde:

1. Forbered kødsaucen:
- Varm olivenolie op i en stor pande og svits løg og hvidløg, indtil de er bløde.
- Tilsæt hakket oksekød og brun det, indtil det er gennemstegt.
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, oksebouillon, oregano og basilikum. Rør godt rundt og lad det simre i ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber.

2. Kog pastaen:
- Kog pastaen et par minutter før det der står på anvisningen. Afdryp og sæt til side.

4. Saml lasagnetten:
- Forvarm ovnen til 200°C.
- I et ovnfast fad, bland kødsauce og pasta, og afslut med et lag revet ost .


5. Bagning:
- Bag lasagnetten i den forvarmede ovn i ca. 25-30 minutter, eller indtil toppen er gylden og boblende.

6. Servering:
- Lad lasagnetten hvile i 5-10 minutter før servering.
- Pynt med friskrevet parmesanost og frisk basilikum.

Velbekomme!

Vi har lavet den sammen med en salat bestående af:

Mandolinjern-skåret glaskål. Skræl den og skær den i tynde skiver.

Blend to bundt krydderurter af din yndlings med 200 g. frosne ærter, citronsaft, hvidløg, salt og peber og lidt vand.

Top din glaskål med ærtepuré og mandler. 

Mere selvforkælelse