Vandmelon salat og bagt blomkål med pistacie dressing
Vandmelonsalat
Ingredienser:
- 1/2 medium vandmelon, skåret i tern
- 100 g fetaost, smuldret
- 1 rødløg, tyndt skåret
- En håndfuld frisk basilikum
- Saft af 1 lime
- 2 spsk olivenolie
- Salt og peber efter smag
- 2 håndfulde ristede mandler gerne uden skal
Fremgangsmåde:
1. I en stor skål, kombiner vandmelontærn, fetaost og rødløg.
2. Top med de friske basilikum blade.
3. I en lille skål, pisk limesaft og olivenolie sammen. Krydr med salt og peber.
4. Hæld dressingen over salaten og vend forsigtigt, så alle ingredienser er dækket.
5. Server straks og nyd den friske, sommerlige smag.
Bagt blomkål med pistaciedressing
Ingredienser:
- 1 stor blomkål, skåret i buketter
- 2 spsk olivenolie
- Salt og peber efter smag
- Rosmarin
Pistaciedressing:
- En stor spiseske pistacienød-butter som kan købes online hvis man søger på det eller i fysiske helsekostbutikker.
- 150 g. frosne ærter
- 1-2 spsk vand (juster efter ønsket konsistens)
- Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde:
1. Forvarm ovnen til 200°C.
2. Fordel blomkålbuketterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olivenolie og krydr med salt og peber.
3. Bag i ovnen i ca. 20-25 minutter, eller indtil blomkålen er gylden og sprød i kanterne.
4. I mellemtiden, lav pistaciedressingen: Blend alle ingredienserne indtil det er glat. Juster konsistensen med vand efter behov og smag til med salt og peber.
5. Når blomkålen er færdigbagt, anret den på en tallerken og dryp med pistaciedressingen.
Velbekomme!