Vandmelon salat og bagt blomkål med pistacie dressing



Vandmelonsalat

Ingredienser:
- 1/2 medium vandmelon, skåret i tern
- 100 g fetaost, smuldret
- 1 rødløg, tyndt skåret
- En håndfuld frisk basilikum
- Saft af 1 lime
- 2 spsk olivenolie
- Salt og peber efter smag
- 2 håndfulde ristede mandler gerne uden skal

Fremgangsmåde:
1. I en stor skål, kombiner vandmelontærn, fetaost og rødløg.
2. Top med de friske basilikum blade.
3. I en lille skål, pisk limesaft og olivenolie sammen. Krydr med salt og peber.
4. Hæld dressingen over salaten og vend forsigtigt, så alle ingredienser er dækket.
5. Server straks og nyd den friske, sommerlige smag.

Bagt blomkål med pistaciedressing

Ingredienser:
- 1 stor blomkål, skåret i buketter
- 2 spsk olivenolie
- Salt og peber efter smag
- Rosmarin

Pistaciedressing:
- En stor spiseske pistacienød-butter som kan købes online hvis man søger på det eller i fysiske helsekostbutikker.
- 150 g. frosne ærter 
- 1-2 spsk vand (juster efter ønsket konsistens)
- Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:
1. Forvarm ovnen til 200°C.
2. Fordel blomkålbuketterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olivenolie og krydr med salt og peber.
3. Bag i ovnen i ca. 20-25 minutter, eller indtil blomkålen er gylden og sprød i kanterne.
4. I mellemtiden, lav pistaciedressingen: Blend alle ingredienserne indtil det er glat. Juster konsistensen med vand efter behov og smag til med salt og peber.
5. Når blomkålen er færdigbagt, anret den på en tallerken og dryp med pistaciedressingen.

Velbekomme!

Mere selvforkælelse