Mexibowl

Til 2 personer

🥣 Ingredienser

Bunden:

  • 2 dl basmatiris
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk kokosolie (valgfrit)

Mexi-fyld:

  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 250 g hakket plantefars (eller oksefars)
  • 1 dåse kidneybønner, drænet
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ tsk chili (efter smag)
  • Salt og peber
  • Evt. lidt vand eller hakkede tomater for konsistens

Frisk topping:

  • 10 cherrytomater, i tern
  • ½ agurk, i tern
  • ½ rødløg, finthakket
  • Lidt limejuice
  • Salt

Sprød topping:

  • 2 dl fintsnittet rødkål

På toppen:

  • 3 spsk kokos-yoghurt (eller græsk yoghurt)
  • 1 tsk crispy chili olie med sesam og peanuts i
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kog risene efter anvisning på pakken med lidt salt og evt. kokosolie for ekstra smag.
  2. Lav mexi-fyldet: Svits løg og hvidløg i olie på en pande. Tilsæt fars, krydderier og tomatpuré. Steg i 5-7 min., og vend bønner i til sidst. Smag til med salt og peber.
  3. Forbered grøntsagerne: Bland tomat, agurk og rødløg med lidt lime og salt. Snit rødkål fint.
  4. Anret: Læg ris i bunden af en skål, dernæst mexi-fyld, rødkål og grøntsagsblanding.
  5. Top med kokos-yoghurt, chili crisp og lidt peanut- og sesamolie dryppet over. Slut af med et drys friskkværnet peber.

✨ Tip

 

Du kan tilføje avocado, frisk koriander eller limebåde for ekstra friskhed.

Vil du have mere crunch, så drys lidt ristede peanuts eller sesamfrø på toppen.

Mere selvforkælelse