Ovnbagte grøntsager med ristede salvieblade & gedeost

Ingredienser (2 personer):

  • 1 stor sød kartoffel
  • 1 squash
  • En håndfuld farverige cherrytomater
  • 5 friske abrikoser (eller fersken/nektarin, valgfrit)
  • 2 spsk olivenolie
  • Flagesalt & friskkværnet peber og frisk rosmarin
  • En lille håndfuld friske salvieblade
  • 1 spsk smør eller olie (til stegning af salvie)
  • 75 g ricotta eller frisk gedeost
  • En halv bakke ærter 
  • En citron


Sådan gør du:

  1. Forbered grøntsagerne:
    • Vask og skær sød kartoffel og squash i mundrette bidder.
    • Halvér cherrytomaterne.
    • Del abrikoserne og fjern stenen – grill halverne på panden efter du har stegt salvien indtil de karamelliserer mod panden.
  2. Bag grøntsagerne:
    • Tænd ovnen på 200°C (varmluft).
    • Fordel sød kartoffel og squash på en bageplade med bagepapir.
    • Vend med olivenolie, salt og peber og frisk rosmarin.
    • Bag i 25-30 minutter, indtil de er gyldne og møre.
  3. Steg salvie:
    • Smelt smørret på en pande ved middel varme.
    • Steg salviebladene, indtil de bliver sprøde (ca. 1 minut).
    • Læg dem på køkkenrulle for at dryppe af.
  4. Anretning:
    • Fordel de bagte grøntsager på en tallerken.
    • Tilsæt abrikoser 
    • Top med smuldret feta eller gedeost.
    • Drys de sprøde salvieblade og friske ærter over til sidst. + citron skal og saft efter smag og behag.


Tip: Server med et stykke laks, en god bøf eller kylling for et mættende måltid