Ovnbagte grøntsager med ristede salvieblade & gedeost
Ingredienser (2 personer):
- 1 stor sød kartoffel
- 1 squash
- En håndfuld farverige cherrytomater
- 5 friske abrikoser (eller fersken/nektarin, valgfrit)
- 2 spsk olivenolie
- Flagesalt & friskkværnet peber og frisk rosmarin
- En lille håndfuld friske salvieblade
- 1 spsk smør eller olie (til stegning af salvie)
- 75 g ricotta eller frisk gedeost
- En halv bakke ærter
- En citron
Sådan gør du:
-
Forbered grøntsagerne:
- Vask og skær sød kartoffel og squash i mundrette bidder.
- Halvér cherrytomaterne.
- Del abrikoserne og fjern stenen – grill halverne på panden efter du har stegt salvien indtil de karamelliserer mod panden.
-
Bag grøntsagerne:
- Tænd ovnen på 200°C (varmluft).
- Fordel sød kartoffel og squash på en bageplade med bagepapir.
- Vend med olivenolie, salt og peber og frisk rosmarin.
- Bag i 25-30 minutter, indtil de er gyldne og møre.
-
Steg salvie:
- Smelt smørret på en pande ved middel varme.
- Steg salviebladene, indtil de bliver sprøde (ca. 1 minut).
-
Læg dem på køkkenrulle for at dryppe af.
-
Anretning:
- Fordel de bagte grøntsager på en tallerken.
- Tilsæt abrikoser
- Top med smuldret feta eller gedeost.
-
Drys de sprøde salvieblade og friske ærter over til sidst. + citron skal og saft efter smag og behag.
Tip: Server med et stykke laks, en god bøf eller kylling for et mættende måltid