Ovnstegt kylling med svampe ala creme
Antal: 4 personer
Tid: 1,5 time
Det skal du bruge:
En øko frilands kylling
En pose rødbeder
En pose små kartofler
1 citron
Og hvad du ellers har i køleskabet af rodfrugter, gulerødder, pastinakker, jordskokker etc.
Smør
Olivenolie
Flagesalt
Peber
Salat:
Et spidskål
2 æbler
2 avocadoer
4 gulerødder
Vinaigrette:
Olivenolie
Flage salt
Peber
Saft fra 1 citron
1 spsk sennep
Svampe ala creme:
1 bakke svampe, alt fra champignon til kantareller
1 rødløg
1 spsk smør
2 fed hvidløg
En madlavningsfløde (en kvart liter)
Sådan gør du:
Rens rodfrugterne og skær dem i ca. lige store stykker. Skær citronen i både og halver dem.
Vend citron og rodfrugter i olie, salt og peber i et ildfast fad.
Smør kyllingen ind i olie, salt og peber. Spar ikke på salten.
Fyld kyllingen med alle citron bådene og hvad der er plads til af rodfrugter. Placer kyllingen oven på de resterende rodfrugter.
Bag det hele i 1 time på 200 grader varmluft.
Salat
Snit kålen og gulerødderne fint. Hak æblerne og avocado i tern. Pisk en vinaigrette med 2 spsk. olie og smag til med salt og peber. Mix den med salaten.
Svampe ala creme:
Rist svampene af på en varm pande til de har afgivet det meste væske. Læg en spiseske smør på panden og brun hvidløg og løg til de bliver bløde.
Efter en time, tages kyllingen ud af ovnen og al væden hældes fra, evt. hæld det meste af fedten fra, og tilføjes til svampene. Tilføj så fløden.
Kog ind til saucen har rette cremede konsistens, mens kyllingen trækker.
Server det hele samlet.