Ovnstegt kylling med svampe ala creme

Antal: 4 personer 

Tid: 1,5 time

Det skal du bruge:

En øko frilands kylling 

En pose rødbeder 

En pose små kartofler 

1 citron 

Og hvad du ellers har i køleskabet af rodfrugter, gulerødder, pastinakker, jordskokker etc.

Smør

Olivenolie

Flagesalt

Peber 

Salat:

Et spidskål 

2 æbler 

2 avocadoer 

4 gulerødder 

 

Vinaigrette:

Olivenolie 

Flage salt 

Peber 

Saft fra 1 citron

1 spsk sennep 

Svampe ala creme:

1 bakke svampe, alt fra champignon til kantareller 

1 rødløg 

1 spsk smør

2 fed hvidløg 

En madlavningsfløde (en kvart liter) 

 

 

Sådan gør du:

Rens rodfrugterne og skær dem i ca. lige store stykker. Skær citronen i både og halver dem.

Vend citron og rodfrugter i olie, salt og peber i et ildfast fad.

Smør kyllingen ind i olie, salt og peber. Spar ikke på salten. 

Fyld kyllingen med alle citron bådene og hvad der er plads til af rodfrugter. Placer kyllingen oven på de resterende rodfrugter.

Bag det hele i 1 time på 200 grader varmluft.

 

Salat

Snit kålen og gulerødderne fint. Hak æblerne og avocado i tern. Pisk en vinaigrette med 2 spsk. olie og smag til med salt og peber. Mix den med salaten.

 

Svampe ala creme:

Rist svampene af på en varm pande til de har afgivet det meste væske. Læg en spiseske smør på panden og brun hvidløg og løg til de bliver bløde.

Efter en time, tages kyllingen ud af ovnen og al væden hældes fra, evt. hæld det meste af fedten fra, og tilføjes til svampene. Tilføj så fløden. 

Kog ind til saucen har rette cremede konsistens, mens kyllingen trækker.

 

Server det hele samlet.

Mere selvforkælelse