Citron muffins

Ingredienser til 8 stk:

  • 1 pakke smør 200 g.
  • 100 g. marcipan 
  • 150 g. sukker
  • 3 æg
  • 2 citroner i alt
  • 80 g. hvedemel 
  • 2 tsk. bagepulver 
  • 2 tsk. vaniljesukker 
  • 2 tsk. birkes (kan undlades)
  • 1/2 tsk. salt

 

Glasur 

Flormelis og citronsaft fra én citron

 

Sådan gør du 

  • Forvarm ovnen på 180 grader
  • Pisk det bløde smør i en røremaskine fx.
  • Riv marcipanen på et rivejern
  • Bland alle de våde ingredienser ned til smøret + sukker og saft fra én citron. Pisk indtil det hænger sammen.
  • Tilsæt nu de tørre ingredienser (mel, bagepulver, vaniljesukker, salt og birkes)
  • Hæld massen op i en gummiform til muffins, den behøver ikke blive smurt, da der er rigeligt smør i, og formen slipper let. 
  • Bag kagerne I 25 min. 
  • Lad dem køle helt af inden du topper med glasur og lidt birkes

Mere selvforkælelse