Rug overnight grød med blomkålsris

Her er et eksempel på en morgenmad der mætter i lang tid, og som både indeholder protein (æg), kulhydrat (rugflager), fedt (kokos), og grønt (blomkål). Man smager ikke blomkålen, den giver bare crunch, hvis man bruger blomkålsris købt fra frost. 

INGREDIENSLISTE

Grød

  • 150 g. Rugflager
  • 9 store spsk. chiafrø
  • 4 store håndfulde blomkålsris direkte fra frost
  • 3 dl kokosmælk 
  • dl. havremælk 
  • 4 dl. vand (eller mere, hvis ikke der dannes et lag næsten dobbelt så tykt lag væske over grøden, når den sættes i køleskabet, det bliver absorberet natten over)
  • 2 tsk. kardemomme 
  • 2 tsk. kanel
  • et nip salt
Bland alle ingredienserne og lad det stå på køl til næste dag. Det kan holde sig flere dage på køl.
Topping
  • Ristede kokosflager fra Biogan (de er tykke og så gode!)
  • Ananas eller anden frugt

On the side: 2 blødkogte æg 

Mere selvforkælelse