Blomkålsrisotto med fisk & grønt
En lettere risotto, end den du måske kender fyldt med smør og ost. Men stadig meget cremet og fyldt med smag. Med fisk og grønt er det et nemt og velsmagende hverdagsmåltid.
Ingredienser til 2 personer:
Blomkålsrisotto
2 fed hvidløg
100 g. risottoris
4 dl. blomkålsris
1 spsk. Herbamare bouillon
lidt timian
5 dl. vand
persille
1 citron
Bagt fisk med grønt
2 fileter af den fisk du kan lide
1 sød kartoffel
1 lille spidskål
et skvæt olivenolie
et skvæt æblecidereddike
salt og peber
Fremgangsmåde
Tænd for ovnen på 200 grader. Hæld olie i en lille gryde og steg presset hvidløg af. Det må ikke tage farve. Tilsæt risottoris og steg med i 30 sek. Hæld 1 dl. vand i og rør det rundt med en spsk. bouillon. Spæd løbende til med mere vand, en dl. ad gangen, før risottoen når at koge ud, 20 min. skal du regne med, mens du ordner dettte:
Skyl grøntsager. Skræl og tern den søde kartoffel og skær spidskålen fint. Læg grøntsagerne på bagepapir i et lille ovnfast fad. Dryp olie og eddike henover, som var det en salatdressing. Læg fisk over grøntsagerne og krydder det hele med salt og peber.
Bag det hele i ovnen på 200 grader i ca. 25 min. eller til det har fået nok.
De sidste 5 min. tilsætter du blomkålsris til risottoen og koger det op, tilføj evt. mere vand.
Anret og server med revet citronskal og persille.