Heavy protein granola bars

Denne opskrift er på ingen måde kaloriefattig, den er til gengæld fyldt med både fedt og protein, samt lidt havregryn og indeholder både sukker og dadler. Den smager til gengæld indiskutabelt godt. Og når jeg personligt selv vælger at spise noget, som er ud over mit normale mad-behov, så skal det altså bare være super lækkert.

Jeg har puttet proteinpulver i, som bygger på vegansk protein fra ærter og ris, fordi jeg ærligt, godt kan finde på at spise sådan en her bar eller en halv bar om morgenen, som en slags morgenmad. Jeg siger ikke det er sundt, men ja, nogle dage har jeg bare lyst til noget sødt.  

Det skal du bruge til at lave den viste mængde på billederne:

Dejen

  • 250 g. Juicy dadler 

  • 50 g. proteinpulver 

  • 25 g. agave sirup 

  • 100 g. Kokosolie

  • 100 g. havregryn 

  • 100 g. mandler 

Topping

  • Et glas hasselnødsmør, jeg fandt det i Mad og Vin og Irma

  • 200 g. Mørk chokolade

  • 1 spise skefuld kokosolie

Fremgangsmåde:

ingredienser

Bag mandlerne i ovnen i på 200 grader i 7 min. ca.

Tag dem ud og hak dem semi fint, så der stadig er bid.

Hæld de andre dej-ingredienser i en blender eller food processor. Hæld evt. lidt vand ved, hvis den efter et par forsøg stadig ikke rigtig tager fat i massen. Men hellere vær' tålmodig, og tag en pause hvor du skraber siderne ned, så den ikke bliver for våd. Når dejen er tilstrækkeligt blendet, ved da mandlerne i dejen med en ske.

Fordel dejen på en lille bradepande med folie på. Fold folien hen over dejen og stil den i fryseren i ca. 20 min.

 

Tag nu dejen ud, og smør den med hasselnødsmør, man bruger næsten hele glasset til denne portion. Stil det hele i fryseren igen i min. 10 min.

Varm nu chokoladen op med kokosolie, på næstlaveste blus, så den ikke brænder på.

Hæld chokoladen på den frosne kage og stil den tilbage i fryseren 20 minutters tid.

Skær kagen med en skarp kniv, som du dypper i kogende vand i et aflangt målebæger og tørrer af efter hvert snit. På den måde får du helt skarpe kanter.

Jeg fryser dem ned, da de hurtigt tør op, når man får lyst til en snack. 

 

Skriv en kommentar

Alle kommentarer bliver set igennem inden publicering

Shop now