Tærte med græskar, feta, bacon og grønkål

Tærte var det første jeg lærte til hjemmekundskab i sin tid. Og nøøøj en succes at optræde med derhjemme for hele familien.

En lidt mere tidskrævende ret end bare at bage grøntsagerne og spise brød til, men ikke desto mindre, så meget mere opsigtsvækkende og smagfuld.

Brug hvad du har derhjemme af lækre grøntsager, eller følg opskriften her: 

 

Tærte til 5 personer

INGREDIENSER 

FYLD

  • 1/2 græskar
  • 1 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 100 g. grønkål
  • En pakke bacon i tern

ÆGGEMASSE
  • 5 stk. æg
  • 100 g creme fraiche
  • 0,5 dl mælk
  • 150 g feta
  • 1 spsk. timian
  • 1/2 tsk. groft salt
  • 1 drys peber

TÆRTEDEJ
  • 1 dl fuldkornshvedemel
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 dl skyr

 

Fremgangsmåde

FYLD 1

Tænd ovnen på 200 grader.

Vask græskar, halvér det, og fjern kernerne. Skær græskarkødet i små tern og vend dem i lidt olie, slat og peber på en bageplade med bagepapir på. Bag dem i ovnen i 15 minutter. Skyl grønkål grundigt og hak det fint, eller køb grønkål der er vasket og snittet på forhånd. Hak løg og hvidløg.

 

TÆRTEBUND

Bland nu tærtebunden, ved at blande alle ingredienser til en sammenhængende dejklump. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og fjern det øverste stykke. Flyt forsigtigt tærtedejen over i en tærteform med bagepapiret vendt ned mod formen. Prik huller i tærtebunden med en gaffel, og forbag den i ovnen i 10 minutter.

 

FYLD 2

Steg løg og hvidløg af i lidt olie. Sæt dem til side på en tallerken.
Steg nu bacon sprødt, og stil også det til side.

 

ÆGGEMASSE

Pisk æggene sammen i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser men gem lidt tema til topping, og pisk det hele sammen. 

 

TÆRTEN SAMLES

Fordel de bagte græskartern, grønkål og løg på den forbagte tærtedej.
Fordel æggemassen over fyldet og vend det lidt rundt, så græskar også kommer op til overfladen. 

Top med smuldret feta og lidt ekstra timian.

Tærten bages i 40-45 minutter. Kom gerne et stykke vådt bagepapir over, hvis tærten begynder at brænde på i toppen. 

Server med en frisk salat til.

Mere selvforkælelse