Lassagne

Ingredienser

Til lasagnen:
- 12 lasagneplader
- 1 mellemstor squash, revet groft
- 500 g hakket oksekød
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 dåse eller eller karton hakkede tomater
- 2 spsk tomatpuré
- 1 bouillonterning
- Salt og peber efter smag

Til bechamelsaucen:
- 50 g smør
- 50 g mel
- 500 ml mælk
- 1/2 tsk revet muskatnød
- Salt og peber efter smag
- 150 g revet parmesan 

Fremgangsmåde

Forbered fyldet:
1. Forvarm ovnen til 200°C.
2. I en stor pande opvarmes lidt olie, og løget sauteres indtil det er blødt.
3. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et minut.
4. Tilsæt hakket kød, hvis du bruger det, og steg indtil det er gennemstegt.
5. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, bouillon, salt og peber. Lad det simre i 15-20 minutter.

Forbered bechamelsaucen:
1. Smelt smørret i en gryde over medium varme.
2. Tilsæt melet og rør konstant i 2-3 minutter, indtil blandingen er lys gylden.
3. Tilsæt mælken lidt ad gangen under konstant omrøring for at undgå klumper.
4. Fortsæt med at røre, indtil saucen begynder at tykne.
5. Tilsæt muskatnød, ost og salt og peber efter smag.

Saml lasagnen:

1. Læg et lag lasagneplader ovenpå lidt af kødsaucen.
2. Fordel et lag af kødsaucen over lasagnepladerne.
3. Gentag lagene minimum 2 gange.
4. Hæld bechamelsauce over.

Bagning:
1. Bag lassagnen i den forvarmede ovn i ca. 30 minutter ved 200 grader.
2. Lad lasagnen hvile i 10 minutter før servering, så den sætter sig og bliver lettere at skære.

Velbekomme!

Mere selvforkælelse