Overnight oats med chia, rug og chokolade
Ingredienser (1 portion)
Overnight oats
• 1 dl havregryn
• 1/2 dl rugflager
• 1 spsk chiafrø
• 1 spsk kakaopulver usødet
• 2,5 dl vanilje soya mælk
Topping
• 1 spsk Biscoff
• 3 spsk græsk soja-yoghurt
• 1 spsk peanutbutter eller endnu bedre, hasselnød smør
• 20 g mørk chokolade (smeltet)
• 1 spsk smør
Sådan gør du:
1. Forbered overnight oats
• Bland havregryn, rugflager, chiafrø, plantemælk, vanilje og kakao i en skål eller et glas.
• Rør godt rundt, dæk til, og stil i køleskabet natten over (eller 1 times tid).
2. Lav cremet topping
• Rør eller endnu bedre, brug din stavblender til at blande græsk soja-yoghurt med peanutbutter eller anden nøddesmør, indtil det er jævnt og cremet.
3. Samling og topping
• Tag din overnight oats ud af køleskabet, og rør lidt rundt.
• Fordel Biscoff ovenpå. Brug evt. fingrene til at forme en lille plade af du kan lægge på.
• Tilføj yoghurt-peanutbutter-blandingen.
• Smelt mørk chokolade og smør og hæld den over som sidste lag – lad det hele køle af til chokoladen er størknet.
4. Nyd!
• Spis direkte fra glasset. Perfekt som en lidt ekstra lækker morgenmad eller snack.