Pærer med vanilje & chia-risengrød
Denne skønne opskrift kombinerer bløde, karamelliserede pærer med en cremet base af chiagrød, risengrød og vaniljeyoghurt. Perfekt til en nærende morgenmad eller en sund dessert!
Ingredienser (4 portioner)
Kogte pærer:
• 4 pærer
• 2 spsk sukker (kokossukker eller rørsukker)
• 1 vaniljestang
• 1 dl vand
Chiagrød 4 portioner:
• 6 spsk chiafrø
• 4 dl plantemælk (f.eks. havre- eller mandelmælk)
• 2 dl kogt risengrød (kan være en rest fra dagen før)
• 2 dl Alpro vaniljeyoghurt
Fremgangsmåde
1. Lav chiagrøden (aftenen før eller mindst 2 timer før)
2. Kog pærerne
• Fjern kernehuset, og skær dem i tern.
• Læg dem i en lille gryde med vand, sukker og vanilje.
• Kog ved svag varme i ca. 10-15 minutter, indtil pærerne er bløde, og lagen er let sirupsagtig.
3. Anretning
• Fordel chiagrød i en skål.
• Læg de varme, bløde pærer ovenpå.
• Top evt. med hakkede nødder, granola eller lidt kanel for ekstra smag.
Nyd den cremede, varme og søde kombination!