POKEBOWL MED MARINERET OKSEKØD, SYLTEDE RØDLØG OG PEANUTSAUCE
OKSEKØD 3 PORTIONER
400 g. oksestrimler
3 spsk ristede sesamkerner
4 spsk rørsukker
4 spsk tamari
Revet ingefær efter smag
2 fed hvidløg
1 dl jordnødde olie
3 rødløg
2 dl. eddike
2 spsk sukker
DRESSING
2 spsk peanutbutter
saft fra 1 lime
en håndfuld koriander
1 dl. vand
3 spsk soya
1 spsk honning
2 dl. kokosmælk
INGREDIENSER
1 squash
1/2 avocado
1/2 peberfrugt
50 g. edamamebønner
50 g. rødkål
50 g. revet gullerod
FREMGANGSMÅDE
KØDET
Bland alt til kødet sammen i en pose og mix det godt. Tilsæt kødet og lad det stå og trække natten over i køleskabet eller min. 4 timer - sukkeret er med til at gøre kødet dejligt mørt.
Næste dag starter du med at koge rødløg skåret i både, i en lage af eddike og sukker, til væden er optaget.
Sæt ris over, efter pakkens anvisning.
Bland dressingen og blend den ensartet.
Så skærer du en squash i lange skiver, vender dem i olie, og drysser salt og peber på. Så bager dem i ovnen på 180 grader indtil de er møre, det tager ca. 15 min.
Nu steges kødet sprødt på en pande ved middel varme, tag lidt kød ad gangen, så det ikke bliver kogt, men stegt.
Skør grøntsagerne ud og damp edamamebønnerne i lidt vand i en lille gryde. Saml din pokebowl ved at starte med ris som bund, hæld dressingen over risene, så grønsagerne ser friske ud uden alt muligt sauce ud over sig og spis!:)