VEGANSK KARAMEL TÆRTE
INGREDIENSER
BUND
130 g mandler
30 g kokosmel
8 bløde dadler
2 spsk. kakao
2 spsk. agavesirup
1-2 spsk. mandelmælk
¼ tsk. flagesalt
1 tsk. vaniljepulver
SALTET DADELKARAMEL
200 g dadler uden sten
1,2 dl mandelmælk
2 spsk. mandelsmør
2 spsk. kokosolie
1 tsk. vaniljepulver
½ tsk. flagesalt
CHOKOLADE MOUSSE TOPPING
1,2 dl kokosfløde (den hårde del af kokosmælken)
100 g mørk chokolade min. 70 %
1 drys salt
FREMGANAGSMÅDE
BUND
Kom alle ingredienser til bunden i en foodprocessor eller blender, til den er samlet og fin.
Tryk det jævnt ud i en springform beklædt med bagepapir, så du nemt kan tage tærten ud igen. Jeg klippede i bagepapiret, så siderne blev beklædt med lange strimler af bagepair.
Sæt bunden på køl imens du laver karamellen.
SALTET DADELKARAMEL
Kom alle ingredienserne til karamellen i en blender eller foodprocessor og blend det helt jævnt og cremet.
Spred karamellen ud over bunden og stil den på køl i 1 time.
CHOKOLADE MOUSSE TOPPING
Kom det stive fra en dåse kokosmælk i en gryde og smelt det ved lav varme.
Tilsæt chokoladen lidt ad gangen og rør i det indtil alt chokoladen er smeltet. Fordel chokomoussen henover karamellen.
Stil den på køl i min. 1 time inden den serveres. Drys evt. med lidt flagesalt.