Ramen

Ramen med karamelliseret flæsk, miso og marineret æg

Ingredienser

 (2 portioner)


Flæsk:

  • Ca. 400 g svinebryst i skiver
  • Soya sauce
  • Ingefær
  • Hvidløg
  • En smule sukker eller honning (valgfrit til karamellisering)


Bouillon:

  • Instant miso (Clearspring Miso Soup)
  • Herbamare grøntsagsbouillon
  • Ingefær
  • Hvidløg
  • Lidt tahin (for dybde og cremethed)
  • Limesaft
  • Varmt vand (ca. 800 ml)


Topping:

  • Brune champignoner, skåret i skiver
  • Forårsløg, fintsnittet
  • Marinerede æg (se nedenfor)
  • Ekstra lime
  • Evt. frisk chili


Marinerede æg:

  • 2 æg
  • Soya sauce + lidt vand + evt. ingefærskiver


Fremgangsmåde

 

Forbered marinerede æg (gerne nogle timer før)

  1. Kog æggene i 6–6½ minut, så blommen stadig er cremet.
  2. Pil dem og læg dem i en skål med soya og lidt vand (ca. 50/50), evt. med lidt ingefær.
  3. Lad dem trække mens du laver resten – jo længere, jo bedre.

 

Karamelliser flæsket

  1. Skær flæsket i passende stykker og brun det i en gryde uden olie (der er fedt nok).
  2. Tilsæt revet ingefær og presset hvidløg.
  3. Hæld lidt soya over og evt. en teskefuld sukker for karamellisering.
  4. Lad det simre og brune, indtil det er mørkt og let klistret.

 

Lav bouillonen og suppen

  1. Opløs 1 miso-pose i ca. 400 ml kogende vand.
  2. Rør lidt tahin ud i suppen (ca. 1 spsk).
  3. Opløs 1 tsk grøntsagsbouillon i yderligere 400 ml vand.
  4. Smag til med limesaft, evt. lidt ekstra soya og ingefær.
  5. Hæld det ud over det stegte kød og lad det koge i 10 min. 


4. 

Klargør toppings

  1. Snit forårsløg og klargør limebåde.
  2. Skær champignon i skiver 
  3. Tilsæt lidt forårsløg, nudler og alle champignonerne til suppen og lad dem koge med i 6 min.

Anret

 

  1. Læg nudler i bunden af skålen
  2. Top med flæsk
  3. Hæld den varme bouillon over
  4. Tilsæt halve marinerede æg, forårsløg og lidt lime
  5. Evt. ekstra tahin eller chili på toppen