Ramen
Ramen med karamelliseret flæsk, miso og marineret æg
Ingredienser
(2 portioner)
Flæsk:
- Ca. 400 g svinebryst i skiver
- Soya sauce
- Ingefær
- Hvidløg
- En smule sukker eller honning (valgfrit til karamellisering)
Bouillon:
- Instant miso (Clearspring Miso Soup)
- Herbamare grøntsagsbouillon
- Ingefær
- Hvidløg
- Lidt tahin (for dybde og cremethed)
- Limesaft
- Varmt vand (ca. 800 ml)
Topping:
- Brune champignoner, skåret i skiver
- Forårsløg, fintsnittet
- Marinerede æg (se nedenfor)
- Ekstra lime
- Evt. frisk chili
Marinerede æg:
- 2 æg
- Soya sauce + lidt vand + evt. ingefærskiver
Fremgangsmåde
Forbered marinerede æg (gerne nogle timer før)
- Kog æggene i 6–6½ minut, så blommen stadig er cremet.
- Pil dem og læg dem i en skål med soya og lidt vand (ca. 50/50), evt. med lidt ingefær.
- Lad dem trække mens du laver resten – jo længere, jo bedre.
Karamelliser flæsket
- Skær flæsket i passende stykker og brun det i en gryde uden olie (der er fedt nok).
- Tilsæt revet ingefær og presset hvidløg.
- Hæld lidt soya over og evt. en teskefuld sukker for karamellisering.
- Lad det simre og brune, indtil det er mørkt og let klistret.
Lav bouillonen og suppen
- Opløs 1 miso-pose i ca. 400 ml kogende vand.
- Rør lidt tahin ud i suppen (ca. 1 spsk).
- Opløs 1 tsk grøntsagsbouillon i yderligere 400 ml vand.
- Smag til med limesaft, evt. lidt ekstra soya og ingefær.
- Hæld det ud over det stegte kød og lad det koge i 10 min.
4.
Klargør toppings
- Snit forårsløg og klargør limebåde.
- Skær champignon i skiver
- Tilsæt lidt forårsløg, nudler og alle champignonerne til suppen og lad dem koge med i 6 min.
Anret
- Læg nudler i bunden af skålen
- Top med flæsk
- Hæld den varme bouillon over
- Tilsæt halve marinerede æg, forårsløg og lidt lime
- Evt. ekstra tahin eller chili på toppen