Dahl med butternutsquash og sød kartoffel

Dahl serveret på en bund af bagt butternut squash og sød kartoffel - super tilfredsstillende og cremet ret.

Ingredienser:

Dahl:
- 1 spsk olie (f.eks. olivenolie eller kokosolie)
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 stykke ingefær (ca. 2 cm), finthakket
- 1 spsk karrypulver
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk korianderpulver
-  1 spsk. grøntsagsbouillon
- 200 g røde linser
- 4 dl vand 
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- Salt og peber efter smag
- Lidt frisk spinat
- Frisk koriander til pynt
- Citronsaft

Bagt butternut squash og sød kartoffel:
- 1 butternut squash, skåret i tern
- 2 søde kartofler, skrællet og skåret i tern
- 2 spsk olivenolie
- Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

Bagt butternut squash og sød kartoffel:
1. Forvarm ovnen til 200°C.
2. Placer tern af butternut squash og sød kartoffel på en bageplade.
3. Dryp med olivenolie og krydr med salt, peber. Bland godt.
4. Bag i ovnen i ca. 25-30 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre og let gyldne. Vend dem rundt halvvejs igennem bagetiden.

Dahl:
1. Varm olien op i en stor gryde ved middel varme.
2. Tilsæt finthakket løg og steg i 5-7 minutter, indtil det er blødt og gennemsigtigt.
3. Tilsæt hvidløg og ingefær, og steg i yderligere 1-2 minutter.
4. Tilsæt karrypulver, gurkemeje, spidskommen og korianderpulver. Rør godt rundt og lad krydderierne stege i 1 minut.
5. Tilsæt røde linser, og steg lidt med, før du tilføjer kokosmælk, vand og grøntsagsbouillon. Bring blandingen i kog.
6. Skru ned for varmen og lad det simre i ca. 20-25 minutter med låg på, indtil linserne er møre.
7. Smag til med salt og peber evt. citronsaft.

Servering:
1. Fordel de bagte tern af butternut squash og sød kartoffel på tallerkener som en bund.
2. Hæld dahl over grøntsagsbunden.
3. Pynt med frisk koriander og server straks.

Velbekomme!