Lasagnette med ærte/glaskål salat
Lasagnette opskrift
Ingredienser:
- 400 g hakket oksekød
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 dåse hakkede tomater (400 g)
- 2 spsk tomatpuré
- Frisk basilikum
- 1 dl oksebouillon
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret basilikum
- Salt og peber efter smag
- 250 g. pasta
- 1 spsk olivenolie
Topping:
- Smelteost
Fremgangsmåde:
1. Forbered kødsaucen:
- Varm olivenolie op i en stor pande og svits løg og hvidløg, indtil de er bløde.
- Tilsæt hakket oksekød og brun det, indtil det er gennemstegt.
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, oksebouillon, oregano og basilikum. Rør godt rundt og lad det simre i ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber.
2. Kog pastaen:
- Kog pastaen et par minutter før det der står på anvisningen. Afdryp og sæt til side.
4. Saml lasagnetten:
- Forvarm ovnen til 200°C.
- I et ovnfast fad, bland kødsauce og pasta, og afslut med et lag revet ost .
5. Bagning:
- Bag lasagnetten i den forvarmede ovn i ca. 25-30 minutter, eller indtil toppen er gylden og boblende.
6. Servering:
- Lad lasagnetten hvile i 5-10 minutter før servering.
- Pynt med friskrevet parmesanost og frisk basilikum.
Velbekomme!
Vi har lavet den sammen med en salat bestående af:
Mandolinjern-skåret glaskål. Skræl den og skær den i tynde skiver.
Blend to bundt krydderurter af din yndlings med 200 g. frosne ærter, citronsaft, hvidløg, salt og peber og lidt vand.
Top din glaskål med ærtepuré og mandler.