Mexibowl
Til 2 personer
🥣 Ingredienser
Bunden:
- 2 dl basmatiris
- 1 tsk salt
- 1 spsk kokosolie (valgfrit)
Mexi-fyld:
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 250 g hakket plantefars (eller oksefars)
- 1 dåse kidneybønner, drænet
- 1 spsk tomatpuré
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk spidskommen
- ½ tsk chili (efter smag)
- Salt og peber
- Evt. lidt vand eller hakkede tomater for konsistens
Frisk topping:
- 10 cherrytomater, i tern
- ½ agurk, i tern
- ½ rødløg, finthakket
- Lidt limejuice
- Salt
Sprød topping:
- 2 dl fintsnittet rødkål
På toppen:
- 3 spsk kokos-yoghurt (eller græsk yoghurt)
- 1 tsk crispy chili olie med sesam og peanuts i
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kog risene efter anvisning på pakken med lidt salt og evt. kokosolie for ekstra smag.
- Lav mexi-fyldet: Svits løg og hvidløg i olie på en pande. Tilsæt fars, krydderier og tomatpuré. Steg i 5-7 min., og vend bønner i til sidst. Smag til med salt og peber.
- Forbered grøntsagerne: Bland tomat, agurk og rødløg med lidt lime og salt. Snit rødkål fint.
- Anret: Læg ris i bunden af en skål, dernæst mexi-fyld, rødkål og grøntsagsblanding.
- Top med kokos-yoghurt, chili crisp og lidt peanut- og sesamolie dryppet over. Slut af med et drys friskkværnet peber.
✨ Tip
Du kan tilføje avocado, frisk koriander eller limebåde for ekstra friskhed.
Vil du have mere crunch, så drys lidt ristede peanuts eller sesamfrø på toppen.





