Risengrød uden laktose

Risengrød på hjemmelavet cashewmælk (uden sødemiddel eller planteolier)

Hjemmelavet cashewmælk

Giver ca. 1 liter — perfekt til opskriften

Ingredienser

  • 150 g cashewnødder (usaltede)
  • 1 liter vand
  • 1 knsp salt

 

Sådan gør du

 

  1. Læg cashewnødder i blød 2–4 timer (eller natten over).
  2. Hæld vandet fra.
  3. Blend cashews med 1 liter frisk vand + knsp salt.
  4. Ingen si – cashewmælk bliver helt cremet af sig selv.

 

 

 

Risengrød med cashewmælk

Ingredienser (2–3 portioner)

  • 2 dl grødris
  • 2 dl vand
  • 1 liter cashewmælk
  • 1 knsp salt


 

Fremgangsmåde


  1. Hæld grødris og vand i en gryde.
  2. Bring det langsomt op til kogepunktet mens du rører jævnligt.
  3. Tilsæt cashewmælk og lad det koge op mens du rører.
  4. Skru ned til lav varme og lad det simre 60 minutter.
    • Rør ofte, da cashewgrød gerne vil sætte sig i bunden.

 

En meget blød, rund og cremet risengrød med en let smag af cashew men ellers minder den meget om almindelig risengrød.

Shop now