Risengrød uden laktose
Risengrød på hjemmelavet cashewmælk (uden sødemiddel eller planteolier)
Hjemmelavet cashewmælk
Giver ca. 1 liter — perfekt til opskriften
Ingredienser
- 150 g cashewnødder (usaltede)
- 1 liter vand
- 1 knsp salt
Sådan gør du
- Læg cashewnødder i blød 2–4 timer (eller natten over).
- Hæld vandet fra.
- Blend cashews med 1 liter frisk vand + knsp salt.
- Ingen si – cashewmælk bliver helt cremet af sig selv.
Risengrød med cashewmælk
Ingredienser (2–3 portioner)
- 2 dl grødris
- 2 dl vand
- 1 liter cashewmælk
- 1 knsp salt
Fremgangsmåde
- Hæld grødris og vand i en gryde.
- Bring det langsomt op til kogepunktet mens du rører jævnligt.
- Tilsæt cashewmælk og lad det koge op mens du rører.
-
Skru ned til lav varme og lad det simre 60 minutter.
-
Rør ofte, da cashewgrød gerne vil sætte sig i bunden.
En meget blød, rund og cremet risengrød med en let smag af cashew men ellers minder den meget om almindelig risengrød.





