Grydekylling med tomatsauce, kikærter, citronsalt og rodfrugter

Her kommer en nem, varm og virkelig smagfuld opskrift på din grydekylling. Det er en one-pot ret, hvor alt får lov til at simre sammen og blive super smagfuld!

4 personer — laves i støbejernsgryde

Ingredienser

  • 1 hel kylling (ca. 1,4–1,8 kg)
  • 2–3 spsk olivenolie
  • 1 glas tomatsauce (ca. 400–500 ml)
  • 3–4 fed hvidløg, groft skåret
  • 1 stort løg eller 2 små, i både
  • 3 gulerødder, i store stykker
  • 2 kartofler, i grove tern
  • 1 squash, i store tern
  • 1 dåse kikærter, drænet
  • 1–2 stk saltsyltet citron (kun skallen, finthakket eller i små strimler)
  • 1 bouillonterning (kylling eller grøntsag)
  • 2–3 dl vand
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen (valgfrit)
  • Salt & peber
  • Frisk persille til servering og evt. peanuts
  • Serveres med: Jasminris eller couscous

 

Sådan gør du

1️⃣ Brun kyllingen

  1. Varm olivenolie op i din støbejernsgryde.
  2. Læg den saltede kyllingen i gryden og brun den godt på alle sider (5–7 min), så den får farve og smag.
  3. Tag kyllingen op og læg den til side et øjeblik.


2️⃣ Sauter grøntsagerne

  1. I samme gryde tilsættes løg, hvidløg, gulerødder og kartofler.
  2. Steg det i 3–4 min, så det får lidt farve.
  3. Tilsæt paprika og evt. spidskommen.


3️⃣ Lav saucen

  1. Hæld tomatsaucen i gryden.
  2. Tilsæt bouillonterning og ca. 2–3 dl vand.
  3. Kom kikærterne i.
  4. Rør rundt.
  5. Tilsæt de saltsyltede citroner (start med lidt—de giver meget smag).

4️⃣ Læg kyllingen tilbage

  1. Læg kyllingen ned i midten og tryk den lidt ned i saucen.
  2. Fordel squashstykkerne omkring den (de skal ikke overtilberedes, derfor først nu).
  3. Læg låg på.


5️⃣ Simreret

Lad retten simre ved lav varme i 1 time og 15 min, eller til kyllingen falder fra hinanden.

Vend gerne kyllingen en enkelt gang undervejs.

 

6️⃣ Træk kødet fra hinanden

  1. Tag kyllingen op, fjern skindet og træk kødet i store bidder.
  2. Læg kødet tilbage i gryden og vend det i den aromatiske sauce.
  3. Smag til med salt, peber og evt. mere citron eller paprika.

Servering:

 

Server den varme, krydrede kyllingegryde over:

🍚 dampende hvid jasminris

ELLER

🍋 couscous rørt med olie og citronskal


Top med frisk persille🍃


For en mere marokkansk version 
kan du tilføje kanel, koriander og tørrede abrikoser🤌🏼

 

 

 


Shop now