Oksesteg med kartoffelmos
Ingredienser:
Til oksestegen og rodfrugter:
- 1 oksesteg eller bov (ca. 1-1,5 kg)
- 1 pose Søris rodfrugtmix
- 2 løg
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk rosmarin (tørret eller frisk)
- 1 tsk timian
- Salt og peber
- 2 spsk bouillonpulver eller 1,5 bouillonterninger
- 2 kartoner flåede tomater
- vand
Til kartoffelmos:
- 1 kg kartofler
- 50 g smør
- 1 dl mælk (eller fløde for en mere cremet mos)
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Forberedelse af oksesteg og rodfrugtmix:
- Forvarm ovnen til 180°C (varmluft).
- Lad oksestegen temperere, så den ikke er helt kold, inden du steger den af i lidt olie i en varm jerngryde med låg. Krydder på alle siderne med salt og peber.
- Tilsæt flåede tomater, krydderi, bouillon, salt og vand så det næsten dækker hele stegen.
- Placer låget på gryden og sæt den i midten af ovnen i 2 timer.
- Skær løgene i både og rodfrugterne i mindre stykker.
- Tilsæt rodfrugterne i de sidste time.
2. Kartoffelmos:
- Mens oksestegen er i ovnen, koges kartoflerne i saltet vand i ca. 15-20 minutter, indtil de er møre. Skræl dem derefter.
- Mos kartoflerne sammen med smør og mælk/fløde, indtil du får en glat og cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
3. Færdiggørelse:
- Når oksestegen er færdig, kan du trevle kødet i gryden med to gafler, og sortere evt. brusk fra.
- Server gryderetten med kartoffelmosen, cremefraiche. persille og evt. tyttebærmarmelade og en frisk salat til.
Velbekomme!