Rødbedesalat og feta med sprødstegt kyllingelår

Ingredienser (1 portion):

 

 

Kylling:

  • 1 kyllingelår med skind fx. Fra Løgismose 
  • Salt og peber
  • Evt. lidt olivenolie til stegning

 

Rødbedesalat:

  • 2-3 kogte rødbeder (kogetid ca. 30 min.), skåret i skiver
  • 30 g fetaost, smuldret
  • Frisk persille, grofthakket
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 tsk balsamicoeddike (valgfrit)
  • Salt og peber efter smag


 

Fremgangsmåde:

  1. Kyllingelår:
    • Krydr kyllingelåret med salt og peber.
    • Steg det med skindsiden nedad på en varm pande i lidt olie, indtil skindet er sprødt og gyldent (ca. 5-6 minutter).
    • Vend låret og steg videre ved middel varme i ca. 10-15 minutter, eller til gennemstegt.
    • Alternativt: brun kyllingen på panden og steg færdig i ovnen ved 180°C i 15-20 minutter.

 

  1. Rødbedesalat:
    • Skær de kogte rødbeder i skiver og anret dem på en tallerken.
    • Smuldr feta over og drys med friskhakket persille.
    • Dryp med olivenolie og evt. lidt balsamico.
    • Smag til med salt og peber.