Rødbedesalat og feta med sprødstegt kyllingelår
Ingredienser (1 portion):
Kylling:
- 1 kyllingelår med skind fx. Fra Løgismose
- Salt og peber
- Evt. lidt olivenolie til stegning
Rødbedesalat:
- 2-3 kogte rødbeder (kogetid ca. 30 min.), skåret i skiver
- 30 g fetaost, smuldret
- Frisk persille, grofthakket
- 1 tsk olivenolie
- 1 tsk balsamicoeddike (valgfrit)
- Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde:
-
Kyllingelår:
- Krydr kyllingelåret med salt og peber.
- Steg det med skindsiden nedad på en varm pande i lidt olie, indtil skindet er sprødt og gyldent (ca. 5-6 minutter).
- Vend låret og steg videre ved middel varme i ca. 10-15 minutter, eller til gennemstegt.
-
Alternativt: brun kyllingen på panden og steg færdig i ovnen ved 180°C i 15-20 minutter.
-
Rødbedesalat:
- Skær de kogte rødbeder i skiver og anret dem på en tallerken.
- Smuldr feta over og drys med friskhakket persille.
- Dryp med olivenolie og evt. lidt balsamico.
-
Smag til med salt og peber.