Salat nicoise med laks

Til 2 personer

Ingredienser:

300 g små kartofler (kogte og skåret i skiver)

100 g grønne bønner (let dampet eller blancheret)

1 lille rødløg (finthakket)

1 lille håndfuld edamamebønner

1 lille håndfuld oliven

2 blødkogte æg (kogt 6-7 min)

• En lille bakke røget laks i skiver

1 lille håndfuld ristede mandler (grofthakkede)

1-2 forårsløg (snittet)

Finthakket romainesalat

Revet citronskal (fra ½ citron)

Salt og peber


Dressing:

2 spsk olivenolie

1 spsk æblecidereddike eller citronsaft

1 spsk dijonsennep med estragon

1 tsk honning eller ahornsirup

Salt og peber

Sådan gør du:

1. Kog kartoflerne til de er møre, og lad dem køle lidt af. Tag skrællen af og halver de store af dem.

2. Kog æggene i 6-7 minutter, så de får en blød kerne. Skyl med koldt vand og pil dem.

3. Forbered grønt: Skær enderne af bønnerne, halver dem, og damp dem let. Hak rødløg, forårsløg og evt. salat.

4. Lav dressingen: Rør alle ingredienser sammen og smag til.

5. Bland salaten: Vend kartofler, bønner, laks, bønnerne, løg, salat og nødder i en stor skål med dressingen.

6. Top med æg, revet citronskal, ekstra nødder og lidt friskkværnet peber.