Salat nicoise med laks
Til 2 personer
Ingredienser:
• 300 g små kartofler (kogte og skåret i skiver)
• 100 g grønne bønner (let dampet eller blancheret)
• 1 lille rødløg (finthakket)
• 1 lille håndfuld edamamebønner
• 1 lille håndfuld oliven
• 2 blødkogte æg (kogt 6-7 min)
• En lille bakke røget laks i skiver
• 1 lille håndfuld ristede mandler (grofthakkede)
• 1-2 forårsløg (snittet)
• Finthakket romainesalat
• Revet citronskal (fra ½ citron)
• Salt og peber
Dressing:
• 2 spsk olivenolie
• 1 spsk æblecidereddike eller citronsaft
• 1 spsk dijonsennep med estragon
• 1 tsk honning eller ahornsirup
• Salt og peber
⸻
Sådan gør du:
1. Kog kartoflerne til de er møre, og lad dem køle lidt af. Tag skrællen af og halver de store af dem.
2. Kog æggene i 6-7 minutter, så de får en blød kerne. Skyl med koldt vand og pil dem.
3. Forbered grønt: Skær enderne af bønnerne, halver dem, og damp dem let. Hak rødløg, forårsløg og evt. salat.
4. Lav dressingen: Rør alle ingredienser sammen og smag til.
5. Bland salaten: Vend kartofler, bønner, laks, bønnerne, løg, salat og nødder i en stor skål med dressingen.
6. Top med æg, revet citronskal, ekstra nødder og lidt friskkværnet peber.